speltakken

 

EXPLORERS KANOËN OP DE WILDSTE RIVIEREN

 

Explorers zijn jongeren van 15 tot en met 18 jaar. Zij bedenken hun eigen programma’s en gaan tijdens kampen vaak naar het buitenland. Ze regelen alles zelf, met meerderjarige begeleiding die actief meedoet in het programma en helpt als een plan dreigt te stranden.

opzet

 

De explorers komen elke vrijdagavond bijeen van 20.00 tot 22.00 uur. Dit wordt een opkomst genoemd. Na het activiteitenprogramma wordt er meestal nog een tijdje nagezeten in het eigen lokaal. De explorers verzorgen zelf hun progamma en worden begeleid door de begeleiding. Aan het begin van het jaar wordt er door de explorers een bestuur gekozen, welke bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secetaris.

programma

 

De explorers maken aan het begin van elk jaar een planning en verzorgen de opkomsten in groepjes. Deze groepjes van enkele personen, organiseren de opkomst van het begin tot het einde. De explorers zij dus helemaal vrij om te doen wat ze zelf willen. Zo wordt er gevoetbald, hikes gelopen, droppings gedaan en veel meer. Er zijn ook minder actieve opkomsten, zoals filmavonden. Alles is mogelijk!